lunes, 16 de febrero de 2015

La Revolució Russa

La Revolució Russa

Per introduir aquest tema, ens hem agrupat per grups de quatre o cinc persones, i hem buscat informació sobre aquesta revolució, com les característiques, personatges principals, causes, fases, conseqüències i el naixement de la URSS. En resum, aquesta revolució consistia en el descontentament de la població que va provocar la seva revolta contra el Tsar absolutista Nicolau II fins que van aconseguir la seva abdicació. Desprès d'això es va presentar un dictador anomenat Stalin, que intentava dominar el país i la població i aconseguir el poder absolut. Amb això comença la lluita de la població contra aquest dictador per aconseguir els propis drets i llibertats.
Desprès d'investigar una mica en el tema hem mirat una pel·lícula anomenada "Rebelión en la granja" que estava relacionada amb la revolució Russa. Aquesta fàbula explica que un grup d'animals expulsen els humans ja que estaven maltractats per la seva part i creen un sistema de govern propi que acaba convertint-se en una tirania brutal. Principalment els animals de la granja s'uneixen i expulsen l'amo, ja que aquest no els hi proporcionava l'aliment necessari i a més el maltractava. Desprès d'això els animals estableixen noves lleis a la granja, basades en la igualtat, justícia i llibertat.
Amb el pas del temps apareix un porc, Napoleón, identificat per Stalin en la Revolució Russa, i es presenta dictador i poderós ja que té una sèrie de seguidors i un bon exèrcit com a arma de protecció. Aquest dictador retalla successivament els drets i llibertats de la població, és a dir, els animals de la granja, i poc a poc imposa noves lleis basades en la desigualtat i obliga els animals a treballar en feines molt dures del camp sense grans recompenses.
Es pot establir un clar paral·lelisme entre els personatges de la pel·lícula i els personatges de la Revolució Russa, de manera que el Tsar Nicolau II és representat pel Senyor Johns, el poble pels diferents animals de la granja, Stalin per Napoleón(porc), Lenin per Mayor(porc), Trotski per Bola de Nieve... Amb aquesta pel·lícula hem anat analitzant el paper i les característiques de cada animal en relació amb la realitat i gràcies a aquest mètode hem pogut entendre i aprendre a fixar-nos més en el comportament físic i psicològic dels personatges i hem entès el tema de la Revolució Russa.
Per acabar amb el tema ens hem centrat en la personalitat, l'objectiu, el paper, els fets i la dictadura de Stalin.

  





No hay comentarios:

Publicar un comentario